VERSLAG JUG VLAANDEREN 21 maart 2015

agenda:

09:00 - 09:15 / Welkom op de jug
09:15 - 10:00 / Koen zal een presentatie geven DJCatalog
10:00 - 11:00 / Bespreking en ideeën (eventueel concrete voorstellen) rond de "clubaankoop" van extensies - componenten - ...
11:00 - 12:00 / DR Joomla!

Verslag van de bijeenkomst

Vandaag is het de derde Jug-Vlaanderen van 2015.


Guy neemt het woord en laat weten dat Caroline zich (als nieuw bestuurslid) laat verontschuldigen, maar het was vandaag onmogelijk om deze JUG bij te wonen. Eveneens wordt aangekondigd dat Karel tot het bestuur bij treed.

Guy verteld dat het bestuur zijn best zal doen om alles aantrekkelijker te maken. Wim is bezig met het stroomlijnen en omschrijven van de taken van het bestuur, zodat als er mogelijk een bestuurslid tijdelijk wegvalt de continuïteit van de taken van het niet wegvallen.

Er volgt een brainstorm over Jug-Vlaanderen Het agenda Wat plaatsen we op het agenda Welke onderwerpen komen aan bod op een JUG Wat is interessant voor wie Wie komt iets “brengen”, wie komt er “halen” De JUG meetings moeten voor iedereen kunnen zijn, ook voor beginners.
Er komt het idee om eens mee te doen aan een Pizza-Bugs-Fun.
Het zou leuk kunnen zijn dat er per JUG meeting een lid eens een website zou tonen die hij-zij gemaakt heeft; met toelichtingen van de gebruikte template en extensies. - wie durft ????

DJ-Catalog door Koen

Koen is een grote fan van de extensies van dj-extensions en uiteraard dus ook van DJ-Catalog. Hij is een adept van het eerste uur en heeft oa meegewerkt aan de vertaling naar de Nederlandse taal van bepaalde DJ extensies.

Hij geeft een voorbeeld van de extensie op een demo site, wat je er allemaal mee kan doen, hoe je zaken kan toevoegen (back-end en front-end) hoe de meeste instellingen werken en waar ze voor functioneren. De extensie is ook volledig responsive.

De meeste aanwezige leden zijn toch onder de indruk van de mogelijkheden van deze extensie.

Enkel de functie “add to cart” komt wat vreemd over omdat je hier blijkbaar niet goed verder mee weg kan (het is geen web-shop) maar dit kan misschien een onderwerp worden voor een volgende JUG-Vlaanderen.

Afsluiten en agenda items voor de volgende JUG De volgende vergadering gaat door op zaterdag 25 april 2014 – om 09:00u.

Voorlopig agenda volgende vergadering:
Bespreking en ideeën (eventueel concrete voorstellen) rond de "clubaankoop" van extensies - componenten - ...
Alex geeft een presentatie rond ACYMailing
Dr Joomla