Alles over cachen uitgelegd en de verschillende mogelijkheden zowel in Joomla! als op database-, web- en PHP-servers.

Aanwezigen: Luc De Meester, Piet Verhoeve, Rob Van Bezouwen, Christophe Avonture, Karel Mertens, Caroline Bultinck, Gerd Willemen, Koen Rottier, Alex De Winter, Manu Ampe en spreker Jean-Luc Bourgogne

Foto bijeenkomst 2017 02

Wat je moet weten over Cachen

Jean-Luc Bourgogne heeft reeds voor de Waalse JUG een presentatie gehouden over alle vormen van cachen. Ook hier in Berchem heeft hij het publiek kunnen boeien met zijn grondig kennis van caching in het Joomla!CMS maar ook cachen op de web server, voor databases en PHP-code.
De volledige presentatie kan je nog bekijken in zijn PowerPoint presentatie waarbij sommige toelichtingen en opmerkingen van tijdens de presentatie in de nota's neergeschreven zijn. De PDF van die presentatie bevat spijtig genoeg deze extra nota's niet.

Dr. Joomla!

Alex heeft een 2-talige site met T3-framework. Vervelend is dat in de template-setting een menu moet aanduiden. Maar dat wordt dan kiezen tussen het Nederlandstalige of het Franse menu. Daardoor zal het menu steeds in 1 van de 2 talen niet zichtbaar zijn! Alex kan de template-stijl dupliceren en dan aan elk van de 2 stijlen het menu in de respectievelijke juiste taal toewijzen. Maar enkel daarvoor 2 stijlen creëren wil Alex niet. Hoe krijgt hij dit opgelost?
Koen raadt aan om een Menu-module te maken (die de 2taligheid wel respecteert) en dan die module toe te wijzen aan de template.

Als Manu in de backend de profielen van JCE-editor wil wijzigen, dan blijft de applicatie steken. Blijkt dat JCE de laatste tijd wat moeilijkheden had met hun updates, dus wordt er Manu aangeraden om te verifiëren of hij wel zeker de laatste update uitgevoerd heeft.

Hoe krijg je het effect van een pop-up of layer die over je site verschijnt na een bepaalde tijd (bijvoorbeeld om de surfer uit te nodigen zich in te schrijven voor de nieuwsbrief) . Een voorbeeld wordt getoond via de site:  https://blog.hubspot.com/marketing/email-newsletter-examples-list Blijkt dat Regular Labs hiervoor een extensie heeft die veel mogelijkheden toelaat: Modals https://www.regularlabs.com/modals

Manu vindt dat op zijn Windows 10 machine WAMP-server te traag is en vraagt aan het publiek of eer geen snellere package zijn. Men kent wel andere servers maar of dat ddie sneller zullen zijn, kan men niet garanderen. Als je er meer dan 1 op je PC installleert dan moet je ze wel verschillende poorten toewijzen, ook al start je ze niet gelijktijdig op!