Aanwezig: Alex, Karel, Koen, Peter, Rob, Luc O., Piet V., Andre L., Ludo H., Caroline B., Guy de M., Cindy De P., Peter H., Maya D.
Verslag: Manu

Na een nieuwjaarsdrink met 15 gelukkigen startte Manu met een demonstratie over de extensie Raxo Related Artikels. Deze extensie wordt uitvoerig besproken in het artikel Extensies voor verwante artikels.

In Dr. Joomla werden er 3 problemen naar voor gebracht.

 1. Hoe kan men folders automatisch verwijderen?
  Dit lijkt een rare vraag (en redelijk gevaarlijk) maar blijkt dat die folders gecreëerd worden door een camera die de genomen foto's uploadt naar de server.
  Peter raadt aan om na te zien of je de camera zo kunt instellen dat het steeds dezelfde folder-naam gebruikt. Dit maakt het opkuisen gemakkelijk, bijvoorbeeld door een cron-job!
  Luc raadt aan om van RegularLabs de Cach Cleaner ook eens te bekijken. Je kan daar ook eigen folders in opgeven.
 2. Peter heeft een bestand dat hij manueel kan uitvoeren maar éénmaal hij die uitvoering in een cron-schedule zet (via CPanel), dan faalt de uitvoering: een foutmelding rond httpS.
  In de zaal is er echter niemand die hiermee ervaring heeft of een tip kan geven, dus Peter zal de provider Siteground moeten contacteren.
 3. De provider waar Maya een site heeft staan, verandert van Microsoft IIS-servers naar Linux Apache servers. Voor de migratie van hun site naar die nieuwe omgeving komen ze enkele foutmeldingen tegen (o.m. met schrijfrechten van bepaalde folders). De siteprovider voorziet geen ondersteuning hierbij. De aangebode oplossingen aangeboden zijn velerlei (Akeeba-backup/restore/kickstart gebruiken, van provider veranderen, eerst proberen een gloednieuwe site opzetten en daarna de huidige gevens overzetten, ....) maar deze werden vooral na de bijeenkomst besproken dus hiervan geen uitgebreid verslag.