In deze bijeenkomst presenteerde Caroline enkele kleinere extensies die de S.E.O. bevorderen: beheer van meta-data en aanmaken van sitemap. Zoals naar gewoonte deed zij dit op zeer vlotte doeltreffende manier en heeft zij haar presentatie mooi weergegeven in deze PDF.

Dr. Joomla!

Piet brengt een probleem naar boven met het menu van zijn site http://pvfoto.eu/ (template gebaseerd op Protostar). Als je deze bekijkt op een Android smartphone dan presenteert het menu zich mooi zoals je verwacht in een responsive site. Maar als je op een menu-item klikt dat onderliggende menu-items bevat (zoals "Port Folio") dan klapt het menu open met de onderliggende menu-items om binnen een de paar seconden ongevraagd dicht te klappen. Ook (snel) klikken op een sub-item werkt niet. Het enige dat we in de sessie ontdekt hebben is dat dit fenomeen zich niet voordoet met Firefox maar wel bij Chrome. Een oplossing is er dus niet gevonden.

Marie-Thérèse komt ook met een uitdagend probleem dat er simpel uitziet maar waar ze al veel tijd aan besteed heeft zonder oplossing. Op een Franse bedrijfs-site staan filialen gedefinieerd met hun adres in ContentMap waardoor ze gelokaliseerd staan op een Google kaart. Nu blijkt voor een bepaald adres het huisnummer steeds te veranderen van 3 naar 21. Contentmap stockeert zowel het adres als de overeenstemmende coördinaten op de Google kaart. Zijn het deze laatste die na een save/bewaren het ingegeven adres (i.b.z.) huisnummer overschrijft? Dit lijkt een plausibele hypothese maar dit lijkt na verschillende probeersels niet zo eenduidig. Alex blijkt dit probleem ook al zijn tegengekomen met ContentMap. Manu heeft een gelijkaardig probleem tegengekomen in Google Maps, zonder tussenkomst van een extensie! Er werd Marie-Thérèse aangeraden om de ontwikkelaar van de extensie hierover aan te spreken. Ook al ligt het probleem bij Google, dan nog zou men de mogelijkheid moeten hebben om het ingegeven adres ongewijzigd te houden (dus het niet laten overschrijven door Google).
ContentMap weigert om een bepaald straat+huisnummer aan te nemen. Het probleem zit eerder in Google Maps en niet aan de extensie.