VERSLAG JUG VLAANDEREN 21 maart 2015

AGENDA: 

09:00 - 09:15 / Welkom op de jug
09:15 - 10:15 / Mijn bezoek aan JANDBEYOND 2015
10:15 - 10:30 / Pauze
10:30 - 11:00 / Omgeving klaar maken voor bug squad en/of Joomla testen DEEL1
11:00 - 12:00 / (*)Workshop Localserver installeren (WAMP,MAMP,LAMP)
                        (*)Workshop Github account 
                        (*)Workshop Joomla staging branch van Github installeren

Aanwezig: Wim, Manu, Peter, Gerd, Rob, Freddy en Karel.

Door een spontaan ontstaan gesprek over o.a. een vergelijk van hostingprijzen, prijs/kwaliteit verhouding en het verschil in hostingbedrijven werd er volledig afgeweken van de agenda. 

De keuze van hosting (lees prijs) is uiteraard ook afhankelijk van de mate de nodige betrouwbaarheid. Bvb. Siteground is wel duurder maar gebruikt een extra soort afscherming( firewall) rond elke shared hosting en geeft heel goede ondersteuning bij problemen. Dit verrechtvaardigt natuurlijk de iets hogere prijzen. Er werd ook opgemerkt dat een hogere prijs niet altijd een garantie is voor een betere hosting. 

Het verdere verloop van de meeting ging o.a. ook over het gebruik van localhost voor het uittesten van wijzigingen aan een joomla site en of het aanpassen online voor enerzijds kleine wijzigingen en anderzijds grotere aanpassingen.

Het gebruik van backups, maar ook het testen van genomen backups. De plaats waar je backups best bewaard. Ok over het soort backups, Akeeba en of backups voorzien door de hostingbedrijven (via bvb Cpanel enz).

De rest van de meeting is er ook gesproken over het gebruik van extensies. Soms zijn die echt nodig, maar indien mogelijk toch te vermijden. Bij een upgrade van Joomla kan dit heel wat problemen vermijden. Zeker als de extensies niet mee upgraden (of pas na een hele tijd).

Wim had als verrassing belegde broodjes mee van een sponsor en Rob bracht “gevulde koeken” mee uit Nederland. Dus het werd een goed gevulde meeting ;-)

Freddy (zie vorig verslag) was er nog steeds niet in geslaagd om een Akeeba backup van zijn localhost over te zetten naar een andere hosting. Daarom hebben we een life demo gegeven en dat hielp hem heel goed op weg.

Er is ook een vraag geweest om terug een login te voorzien op de Jug website voor de leden. Per lid kan er dan een e-mailadres  enz.. en eventueel een foto worden toegevoegd zodat iedereen beter herkenbaar wordt op de meetings en ook kan er dan makkelijker onderling worden gecommuniceerd tussen de leden onderling. Dit alles uiteraard alleen zichtbaar voor geregistreerde gebruikers (na inloggen).

___________________________________________________________________
Afsluiting van de JUG meeting om 12:00 uur, volgende meeting op zaterdag 19 september 2015.

We wensen iedereen een welverdiende en zonnige vakantie !