Hoe geraak ik aan de Potvlietlaan 2, Berchem voor de JUG-meeting?

De bijeenkomst is in de lokalen van het L.B.C. Centrum voor VolwassenOnderwijs dat zich bevindt in een kantorencomplex, vlakbij het Tulip Inn Hotel, met name in de Potvlietlaan 2A. Dit is een kleine zijstraat van de Wapenstilstandlaan, vlakbij de Singel en naast de Ring rond Antwerpen. Deze lokatie bevindt zich tussen de afritten voor Borgerhout en Berchem.
Het juiste adres wordt op Google Maps 50 meter verder gelokaliseerd maar dat is in het verlengde van het kantorencomplex waarin wij bijeen komen.

Hieronder vind je een wegbeschrijving voor als je met de wagen komt of met het openbaar vervoer.
Je kan deze ook apart downloaden als PDF: hoe er geraken met de wagen of met het openbaar vervoer .

Met het openbaar vervoer

Trein

Ben je met de trein dan is het station Antwerpen Berchem de ideale bestemming. In het station ga je via de hoofdingang naar buiten en stap je verder het plein op tot het andere eind waar meerdere bussen en de tram een halte hebben. 

Je hebt dan 2 wegen om naar onze locatie te stappen:

  • Voor de eenvoudigste en kortste weg (750 meter) stap je verder noordwaarts. Je volgt dus de 2 x 2-baansweg, de binnen Singel.
    Aan het volgende verkeerslicht sla je de straat aan de rechterzijde in, de Wapenstilstandslaan. Na het oversteken van de brug over autostrade zal je aan je linkerzijde de gebouwen zien waar onze bijeenkomst is.
  • Voor een rustigere weg (900 meter), volg je de tramsporen naar rechts waardoor je de Singel moet oversteken.
    Na de brug over de autostrade kom je op een groot kruispunt. Sla daar de eerste straat links in (de Diksmuidelaan die overgaat in de Rode Kruislaan), op deze weg is enkel aan de rechterkant bebouwing terwijl links daarvan gras en groen (speelpleintje) te vinden is.
    Blijven volgen tot je komt op het T-kruispunt met de Wapenstilstandlaan. De kantoorgebouwen voor onze bijeenkomst zie je dan vlak over je, aan de overkant van de straat.

De hele afstand zou je op een 10-tal minuten afgelegd kunnen hebben.

Tram of bus

Plan DeLijn

Met tram 4 of 9 of bus 51, 52 of 53 stap je af op halte Berchem Groenenhoek (kruising Gitschotelei en Diksmuidelaan).
Ga dan noordwaarts (het beginstuk van)  de Diksmuidelaan in die dan overgaat in de RodeKruislaan. Je herkent die weg(en) daar er aan de linkerkant geen bebouwing si maar wel groen.
1+2) Volg de RodeKruislaan tot op het einde, een T-kruispunt met de Wapenstilstandlaan. De kantoorgebouwen voor onze bijeenkomst zie je dan valk over je, aan de overkant van de straat.

Met bus 20 stap je af aan halte "Neptunusstraat" en stap een paar tientallen meters richting Singel/ring om rechts aan het kantorenkomplex (met het Tulip Inn Hotel) te geraken.


Met de wagen

Voor hen die Antwepen niet goed kennen, de Singel is een brede weg die rond Antwerpen ligt parallel met de ring rond Antwerpen, deze laatste ligt wel ingegraven. De Singel is dus een soort van binnenring en ze kan opgedeeld worden in een Noorder- en Zuidersingel.

A) Je komt uit noordelijke richting (bijv. van Nederland) op de ring R1

Neem de afrit 3 naar "N184 , vlieghaven van Antwerpen , Borgerhout" en rechts aanhouden.

Afrit3 nr VlieghavenAntwerpenBorgerhout

Eenmaal gelijkvloers sla je rechts in voor de Singel & richting vlieghaven Antwerpen, om onmiddellijk naar links de Singel op te rijden, richting Berchem en richting vlieghaven Antwerpen.
Bij de eerste verkeerslichten, d.i. na 600 meter, sla je links in.

B) Voor hen die komen van de E313 is de te nemen afrit: "Antw.-Centrum Borgerhout (Singel)".

Aan de eerstvolgende verkeerslichten sla je links in de NoorderSingel op naar Berchem in westelijke richting.
Volg deze een goede 1,5km om dan links in te slaan (hier staan geen wegwijzers).

A+B) Met deze linkse afslag rijdt je over de brug boven de autostrade en zie je na een paar honderd meter aan de linkerzijde gebouwen, dit is de plaats van het gebeuren!
Je kan echter daar niet links indraaien dus even verder rijden en omdraaien om op het andere baanvak te komen. De inrij voor het gebouwencomplex is niet aangeduid: je moet rechts voor het gebouw van Grant Thornton inrijden waarna je dan de eerste weg links neem naar het Tulip Inn hotel.

Afslaan aan GrantThornton

Mocht je deze afslag gemist hebben, dan kan je tot het volgend kruispunt rijden: het valt op doordat het groter is, met tramsporen (de "Borsbeekse Poort") en een pijl voor de vlieghaven Antwerpen.

BorsbeekPoort vanuitNoordOost

Daar sla je links in (richting vlieghaven) en neem dan (na de brug over de autostrade) de eerste straat links (een straat met enkel aan de rechterkant bebouwing).
Als je die straat volgt, kom je op een T-kruispunt: aan de overkant zie je de gebouwen waar de bijeenkomst plaats vindt.

 


C) Je komt uit de Kennedytunnel, ring R2

Neem afrit 5 "Berchem Wilrijk". Eenmaal gelijkvloers sla je linksaf om dan na een paar 100 meters rechts de Singel richting noord op te rijden.

D) Je komt van de E19

Vlak voor of in Crayebekxtunnel zal je naar de linkerzijde) moeten voorsorteren om de afrit "Antw-Centrum Berchem" te nemen.
Eenmaal buiten de tunnel rijdt je naar rechts de Singel-Noord op voor "Berchem" (richting "Borgerhout").

C + D) Volg de Singel gedurende een 2-tal km tot onder de brug onder de spoorwegen van Antw.Berchem Station. Daarna rijd je de eerst straat rechts in, richting vlieghaven van Antwerpen; er rijden ook trams in die straat. BorsbeekPoort vanuitZuidWest

Neem dan (na de brug over de autostrade) de eerste straat links.
Als je die volgt, kom je op het T-kruispunt met de Wapenstilstandstraat: aan de overkant zie je de gebouwen van LBC (en Tulip Inn hotel).

Ben je toch voorbij dit kruispunt met tramsporen gereden, neem dan de eerst volgende straat rechts.
In die straat, de Wapenstilstandstraat, vind je de bestemming in de eerste gebouwen die je aan je linkerkant ziet. Je zult wel even verder moeten rijden om aan de andere kant van het baanvak te geraken.
De inrij voor het gebouwencomplex is niet aangeduid: je moet rechts afslaan, voor het gebouw van Grant Thornton,

Afslaan aan GrantThornton

en dan kan je daarna links indraaien voor het hotel Tulip Inn Hotel.