Bij het ontwikkelen van een Joomla-site komen er zeker design aspecten aan bod. Tips en hints voor het ontwikkelen van sites, design en concept komen hier aan bod. User experience, het aantrekken van surfers naar je site, S.E.O. en conversie mogen de eigenaar van de site niet onverlet laten, als site-bouwer zal je er toch weet van moeten hebben.

Denk je na over het CMS dat je voor je nieuwe site wil gebruiken? Twijfel je tussen WordPress en Joomla? Lees dan een neutrale, gegronde bespreking geschreven door professionele webbouwers die met de 2 CMS'en werken.

Als je aan andere web-collega’s vraagt welke FTP-programma zij je aanraden dan is het vaak FileZilla,  of het programma dat zij gewoon zijn. Daar kom je goed mee weg maar zo mis je misschien functionaliteiten of eigenschappen die beter aan je eisen voldoen. Ontdek het zelf in de 14 FTP-programma's die we hier bespreken.

Als je ingewikkelde queries wil uitvoeren of zelf database-elementen wil creëren, dan kan een meer gesofisticeerde interface een duidelijk voordeel zijn. We hebben enkele gratis versies getest in een windows-omgeving en bespreken hier het resultaat.

In de vorige artikelen werd beschreven waar je (gratis) visueel materiaal kunt vinden en hoe het aanmaken en/of bewerken. In dit derde deel vind je meerdere tools , online diensten die bestandstypen converteren naar andere soorten.

Op het internet worden er heel wat diensten en materiaal gratis aangeboden. Nadat we eerder getoond hebben waar en hoe web-materiaal te vinden, bespreken we hier het bewerken van visueel materiaal.

Op het internet worden er heel wat diensten en materiaal gratis aangeboden. Zonder de pretentie om volledig te zijn noch alles uitgeprobeerd te hebben, bespreken we een aantal die de moeite waard zijn, en die je werk allicht zullen verlichten of goedkoper maken. In dit eerste deel bespreken we het overnemen van visueel materiaal.

Bij Joomla-liefhebbers is Akeeba als backup tool geliefd, maar indien je de backups daarvan wil restoren heb je toch enige handleiding nodig. Bij een kleine update van een site is het dan handiger om een simpele backup & restore oplossing te hebben. Je web-provider voorziet misschien Applications Installers zoals Installatron of Softaculoues die dit gebruiksgemak aanbieden, maar wat bij het tegendeel?

In Joomla heb je het Mediabeheer om je afbeeldingen te beheren. Je ziet hier duidelijk de verschillende folders maar de afbeeldingen zelf zijn moeilijk te zien. Als je veel afbeeeldingen hebt en je wil een snelle methode om hierin visueel de juiste te vinden, dan kan volgend simpel & licht tooltje wel handig zijn.

Alle informatie over GDPR - AVG en wat dit voor een web-bouwer inhoudt.

Wil je weten of jouw social media marketing zijn doel bereikt en wil je dit becijferen of meten dan willen wij je zeker niet het artikel van Lianne Soer weerhouden. Kort en krachtig legt zij uit wat interessant is om te meten en hoe je dit doet. Met 8 statistieken zou je jouw tactiek op de sociale media kunnen doorlichten.

Lees het artikel op zijn site

Al lange tijd wordt er gehamerd op het belang van de (online) klantbeleving of "customer experience".
In dit document leert Karel Geenen je in 3 stappen hoe inzicht te krijgen in klantbehoeften en om customer insights te gebruiken voor een betere klantbeleving, hoe jij Customer Journey Mapping kunt gebruiken voor het optimaliseren van je website.

Lees het document

Een van de grondbeginselen van inbound marketing is om mensen niet te ergeren. En toch zijn er genoeg gevallen waar deze wijsheid genegeerd wordt. Vooraleer je beweert dat jouw site geen enkel storend element bevat, check in dit artikel toch even de meest voorkomende pijnpunten.

Er zijn allicht meerdere tools die je kan gebruiken bij de analyse van bezoekers van je site. Hotjar is zeker je aandacht waard. 7 hulpmiddelen staan je ter beschikkingen en je kan ze gratis uitproberen. De tips die ze je regelmatig sturen zijn zelfs een leuke extra.

Lees de bespreking van Rogier Mostert

Hoe weet je of je een goede website hebt? Bestaat er eigenlijk wel zoiets als een goede website? Kirsten Brouwer beschrijft de 3 meest essentiële vragen op FrankWatching. Een degelijke aanzet voor je eigen site-evaluatie?

Lees meer op FrankWatching

In de bijeenkomst over S.E.O. werd de impact van dode links benadrukt. Er werden enkele tips gegeven om de dode links op jouw site te vinden. In dit artikel bekijken we ze nader alsook enkele alternatieven.

Frankwatching.com presenteert een mooi kerstmiscadeau met een heel set van artikels die je als web designer, of deskundige in de digitale wereld voorbereiden op 2016 . Een heel gala van consultants, experten en journalisten kijken in hun digitale bol.

Lees meer op Frankwatching....

Artikelen, tips en tricks die de developer en web designer van nut kunnen zijn, zowel de expert als de nieuweling, zowel technisch als conceptueel gericht.

Wat er gepubliceerd wordt, de invloed op het surfgedrag, conversie en betrokkenheid van je bezoekers, alsook het effect op de zoekmotoren. Hieronder (verwijzingen naar) artikelen die je hierover informeren en duiding kunnen geven.