Artikelen, tips en tricks die de developer en web designer van nut kunnen zijn, zowel de expert als de nieuweling, zowel technisch als conceptueel gericht.

Denk je na over het CMS dat je voor je nieuwe site wil gebruiken? Twijfel je tussen WordPress en Joomla? Lees dan een neutrale, gegronde bespreking geschreven door professionele webbouwers die met de 2 CMS'en werken.

Als je aan andere web-collega’s vraagt welke FTP-programma zij je aanraden dan is het vaak FileZilla,  of het programma dat zij gewoon zijn. Daar kom je goed mee weg maar zo mis je misschien functionaliteiten of eigenschappen die beter aan je eisen voldoen. Ontdek het zelf in de 14 FTP-programma's die we hier bespreken.

Als je ingewikkelde queries wil uitvoeren of zelf database-elementen wil creëren, dan kan een meer gesofisticeerde interface een duidelijk voordeel zijn. We hebben enkele gratis versies getest in een windows-omgeving en bespreken hier het resultaat.

In de vorige artikelen werd beschreven waar je (gratis) visueel materiaal kunt vinden en hoe het aanmaken en/of bewerken. In dit derde deel vind je meerdere tools , online diensten die bestandstypen converteren naar andere soorten.

Op het internet worden er heel wat diensten en materiaal gratis aangeboden. Nadat we eerder getoond hebben waar en hoe web-materiaal te vinden, bespreken we hier het bewerken van visueel materiaal.

Op het internet worden er heel wat diensten en materiaal gratis aangeboden. Zonder de pretentie om volledig te zijn noch alles uitgeprobeerd te hebben, bespreken we een aantal die de moeite waard zijn, en die je werk allicht zullen verlichten of goedkoper maken. In dit eerste deel bespreken we het overnemen van visueel materiaal.

Bij Joomla-liefhebbers is Akeeba als backup tool geliefd, maar indien je de backups daarvan wil restoren heb je toch enige handleiding nodig. Bij een kleine update van een site is het dan handiger om een simpele backup & restore oplossing te hebben. Je web-provider voorziet misschien Applications Installers zoals Installatron of Softaculoues die dit gebruiksgemak aanbieden, maar wat bij het tegendeel?

In Joomla heb je het Mediabeheer om je afbeeldingen te beheren. Je ziet hier duidelijk de verschillende folders maar de afbeeldingen zelf zijn moeilijk te zien. Als je veel afbeeeldingen hebt en je wil een snelle methode om hierin visueel de juiste te vinden, dan kan volgend simpel & licht tooltje wel handig zijn.