Nieuwe veiligheidsvoorzieningen sinds Joomla 3.9.3

Spreker: Maarten Blokdijk

Onderwerp: Snel een mooie Joomla-site maken met het gratis JooNext template

Uitgebreide toepassing van Custom Fields.

Installeren van WAMP web-servers e.a.

Mindert Aardema pesenteert CSS-grid gebruikt in Joomla 4.

Alle informatie over GDPR - AVG en wat dit voor een web-bouwer inhoudt.

Deze bijeenkomst handelde volledig over GDPR - AVG

De Joomla-extensie Fabrik is een ideale tool om applicatie te bouwen die sterk op data steunt. Ze heeft een eigen manier van werken wat wellicht wennen is, maar ze laat heel veel toe. Een handleiding is dan ook welgekomen.

Nieuwsbrieven beheren met behulp van MailChimp

De module voor gerelateerde artikels die Joomla voorziet laat in haar eenvoudigheid niet veel souplesse toe. Vandaar dat extensies welkom zijn. We vergelijken hier enkele extensies, gratis en betalend.

In deze bijeenkomst deed Peter verslag van de Joomla World Conference.

In deze bijeenkomst werd een speciale methodiek getoond waarmee module-posities soepeler gewijzigd kunnen worden dan door een Batch-verplaatsing, met als bijkomende voordeel dat specifieke settings - zoals CSS aangepast aan de template -bewaard blijven.

De bijeenkomst van oktober 2018 was om meerdere redenen een primeur voor JUG-Vlaanderen.

Denk je na over het CMS dat je voor je nieuwe site wil gebruiken? Twijfel je tussen WordPress en Joomla? Lees dan een neutrale, gegronde bespreking geschreven door professionele webbouwers die met de 2 CMS'en werken.

Na 2 maanden zomerstilte kreeg het vragenuurtje veel tijd toebedeeld. Caroline toonde uitvoerig hoe je in de Joomla! back-end eigen menu's kunt maken en configureren.

De hele meeting was gewijd aan back-uppen van je Joomla! site in de cloud-opslag van Amazon.

De kalender van JEvents is zeer populair wellicht omdat de gratis versie reeds veel functionaliteiten voorziet. De vervelendste beperking bestaat uit het klein aantal kleurschema's. Dit artikel biedt hierop 2 oplossingen.

In deze bijeenkomst werd de laatste versie van Gantry 5 voorgesteld alsook de nieuwe functionaliteit in Joomla! 3.7: Custom Fields.

De update van 3.6 naar 3.7 gaf mij de vervelende foutmelding "Het laatste verzoek is geweigerd omdat het een ongeldig veiligheidsteken bevat. Vernieuw de pagina en probeer het opnieuw". Na 2 uur zoeken op internetfora en veelvuldig geprobeer vond ik eindelijk een werkwijze die slaagde. Om jou die zoektocht te besparen, hier kort & duidelijk een oplossing.

In deze bijeenkomst werd uitvoerig getoond hoe men met Joomla! 3.7 een meertalige site kan opbouwen.

Als je aan andere web-collega’s vraagt welke FTP-programma zij je aanraden dan is het vaak FileZilla,  of het programma dat zij gewoon zijn. Daar kom je goed mee weg maar zo mis je misschien functionaliteiten of eigenschappen die beter aan je eisen voldoen. Ontdek het zelf in de 14 FTP-programma's die we hier bespreken.

De stichter van Joomlatools gaf ons een kijk in de development wereld van Joomla extensies en hij presenteerde ook 4 extensies.

Als je ingewikkelde queries wil uitvoeren of zelf database-elementen wil creëren, dan kan een meer gesofisticeerde interface een duidelijk voordeel zijn. We hebben enkele gratis versies getest in een windows-omgeving en bespreken hier het resultaat.

Alles over cachen uitgelegd en de verschillende mogelijkheden zowel in Joomla! als op database-, web- en PHP-servers.

In de vorige artikelen werd beschreven waar je (gratis) visueel materiaal kunt vinden en hoe het aanmaken en/of bewerken. In dit derde deel vind je meerdere tools , online diensten die bestandstypen converteren naar andere soorten.

 In deze bijeenkomst gaf Jurgen ons een blik in de wereld van (anti)hackers waarbij meerdere tools aan bod kwamen die de veiligheid van de site, het systeem of element in diepte onderzoeken.

Op het internet worden er heel wat diensten en materiaal gratis aangeboden. Nadat we eerder getoond hebben waar en hoe web-materiaal te vinden, bespreken we hier het bewerken van visueel materiaal.

Deze Joomla! Handleiding geeft een overzicht van enkele concrete taken van een content manager, administrator of developer in overeenstemming met het Joomla Certification Program (JCP).

De taken kunnen uitgevoerd worden via de Joomla! standaardinstallatie (Joomla! Core) of via extensies die nadien door een administrator zijn toegevoegd. 

De werkwijze is afhankelijk van de gebruikte Joomla/extensie.

Bij het ontwikkelen van een Joomla-site komen er zeker design aspecten aan bod. Tips en hints voor het ontwikkelen van sites, design en concept komen hier aan bod. User experience, het aantrekken van surfers naar je site, S.E.O. en conversie mogen de eigenaar van de site niet onverlet laten, als site-bouwer zal je er toch weet van moeten hebben.