Indien je gebruikers de HTML-tag <i> wensen te gebruiken voor de weergave van icoontjes is het noodzakelijk om in de configuratie van de JCE-editor een aantal instellingen te controleren.

Vroeger werd de i-tag gebruikt voor de weergave van "italic" tekst. Maar tegenwoordig gebruik je beter tags als 

   • <em> (emphasized text)
   • <strong> (important text)
   • <mark> (marked/highlighted text)
   • <cite> (the title of a work)
   • <dfn> (a definition term)

Indien de JCE-editor is ingesteld om de HTML-code te valideren, zal deze in HTML 4.01 de i-tag automatisch omzetten in <em>. Zet je de HTML-codering op HTML 5 zal de i-tag gewoon blijven staan. Je kan dit in JCE aanpassen via "Edit Global Configuration".

Dit kan van belang zijn voor de weergave van icoontjes die vaak de i-tag gebruiken. Bij "Font Awesome" gebruiken deze methode.

<i class="fa fa-anchor"></i>

bv: 

Je kan ook altijd aanraden om in plaats van de i-tag, de span-tag te gebruiken. Dit werkt ook bij de HTML 4.01 validatie van je JCE-editor.

<span class="fa fa-anchor"></span>

bv:


Sommige icoontjes worden standaard aangeboden met span-element. Bij de Glyphicons van Bootstrap krijg je meteen de span-tag.

<span class="glyphicon glyphicon-folder-open"></span>

bv:

 

Opgelet !

Bovenstaande icon-sets zijn niet altijd te gebruiken in Joomla. Sommige templates maken gebruik van deze icoontjes.

De icoontjes van Icomoon worden standaard gebruikt in de JUI en kunnen dus altijd gebruikt worden. Controleer wel of je template gebruik maakt van het correcte JUI css-bestand.

<i class="icon-joomla"></i>