Een PowerPoint-presentatie kan je online zetten via Slideshare. Iedere presentatie heeft er zijn embed-code.  Wil je de presentatie tonen op jouw website kan je deze iframe-tag kopiëren en plakken in de codeview van je teksteditor. Klinkt gemakkelijk maar het kan nog wel eens misgaan omdat er op verschillende niveaus een beveiliging is tegen het insluiten van code.

Aanpassen tekstfilters joomla

Controleer eerst of Joomla de embed-code wegfilterd. Dit kan je vinden via Algemene instellingen > Tekstfilters

Hier kan je een gebruikersgroep meer rechten geven om HTML-code in te voegen in artikelen (ook K2-items). Kies eventueel voor “geen filter”. Let er wel op dat je de groep kan vertrouwen. Aan sommige HTML-tags is een risico verbonden.

Via de media-tab van K2 (als je deze gebruikt) zal je nu je iframe kunnen toevoegen. Net zoals de andere objecten binnen het K2 item is dit gebonden aan een bepaalde plaats in de item-weergave. Als je je iFrame wil integreren in je artikel of K2-item moet je gebruik maken van je editor. Ook op het niveau van de editor kan de iFrame code tegengehouden worden. Je merkt dit snel als je van de code-view terug gaat naar de gewone weergave van je editor: de iFrame is plots verdwenen.

 

Hoe passen we de editor aan?

Aanpassen editor configuratie JCE:

  • Oplossing 1: gebruik de media manager van JCE (extra plugin). Deze kan je gratis downloaden (na registratie). Je kan de instellingen activeren in je JCE profiel > Features & Layout > Additional features: Media support aanvinken. Dit maakt het mogelijk om iFrames te gebruiken in de JCE media manager.
  • Oplossing 2: Als je toch direct in de codeview van het artikel wil plakken: profiel > Plugin Parameters > Media support > Allow iFrames: Yes

Aanpassen editor configuratie TinyMCE:

  • Ga naar de plugin van Je TinyMCE editor > Basis opties. Verwijder “iframe” bij de Verboden elementen.

Je PowerPoint-presentatie zou nu zichtbaar moeten zijn in het artikel. Het bovenstaande is natuurlijk ook geldig voor andere toepassingen die gebruik maken van een iFrame, denk maar aan Youtube-filmpjes.

 

{gpcomments}