De Joomla-extensie Fabrik is een ideale tool om applicatie te bouwen die sterk op data steunt. Ze heeft een eigen manier van werken wat wellicht wennen is, maar ze laat heel veel toe. Een handleiding is dan ook welgekomen.

Om je blogsite in de kerstsfeer te brengen zou je vallende sneeuw kunnen tonen. Op de JED vind je hiervoor gratis extensies, maar op Balbooa.com lees je hoe je met CSS en een klein JavaScript al simpel maar fijn effect bekomt.

Wat zijn modulestijlen?

Misschien kent u nog de modulestijlen uit de Joomla! 1.5 template MilkyWay. Al geruime tijd kan men in Joomla gebruik maken van modulestijlen of "module chrome". Door het gebruik van deze stijlen kan men een bepaalde module anders opmaken. 

Wil je de Contactpersonen van verschillende Categorieën in 1 pagina tonen en toch een onderscheid maken per Categorie? Dat is moeilijk te doen in Joomla met zijn klassieke benadering van items & categorieën. Er zijn wel contact-extensies die mooie pagina's opleveren maar indien het geen fancy presentatie moet zijn, en bovendien nog zonder foto's, dan wordt het zoeken en ... vinden.

Een handige manier om zowel de structuur als de opmaak van je module te wijzigen is het gebruik van een Alternatieve Weergave.

Deze methode is gelijkaardig als het opmaken van een pagina via de Pagina class.

Als je een module anders wil opmaken dan de rest van de website kan je gebruik maken van een "Module class achtervoegsel" of kortweg suffix. 

Als je een pagina anders wil opmaken dan de rest van de website kan je gebruik maken van een "Pagina class". Als de stijl van je template de parameter heeft die je wil wijzigen zou je dit ook kunnen doen door meerdere stijlen aan te maken.

Mijn eerste plug-in ontwikkeld uitgelegd in 10 pagina's slideshow

Het aanpassen van je CSS kan op twee manieren gebeuren:

        1. via de parameters van je template-stijl
        2. via de CSS-bestanden van je template

Een override is een bestand dat een bestand van de "core" zal overschrijven. Deze core-bestanden kunnen bestanden zijn die tot de standaard installatie van Joomla behoren, maar ook van extensies die je nadien hebt geïnstalleerd.